Hargita megyei felnőtt bajnokság 12/13

22. forduló - Negyedik a Jövő

Csúcsteljesítménnyel, pontveszteség nélkül nyerte meg Ilyés Róbert edző-játékos együttese a labdarúgó 4. Liga Hargita megyei csoportját. Ha az FK túljut az osztályozón, akkor 14 év után újra 3. Ligás csapata lehet Csíkszeredának.

Rekordok könyvébe illő teljesítménnyel, 22 mérkõzésbõl 22 győzelemmel, 130 lőtt és alig 6 kapott góllal nyerte a megyei bajnokságot a Csíkszeredai FK. A bravúr elsősorban Ilyés Róbert edző-játékos nevéhez fűződik. A megyei bajnokság 22. (utolsó) fordulójának eredményei.
Szentegyházi Vasas – Székelykeresztúri Egyesülés 4–2 (3–1). Gólszerzők: Szőcs Róbert (4.), Balogh Zsolt (20.), Gergely Tibor (37.) és Mezei Zsolt (80.), illetve Dániel Rajmond (1.) és Varga Lehel (86.).
Csíkszeredai FK – Székelyudvarhelyi Roseal 6–0 (2–0). Gólszerzõk: Gliga Krisztián (4.), Alin Doltea (40.), Bajkó Barna (54., büntetõbõl), Mitra Szilárd (56.), Barta Miklós (83., öngól) és Nagy András (89., öngól).
Homoródalmási Homoród – Maroshévízi Tudomány 1–2 (1–0). Gólszerzõk: Papp Róbert Flórián (27.), illetve Újlaki Alex (69.) és Andrei Psibel (72.).
Gyimesfelsõloki SE – Csíkkarcfalvi Hargita 3–0 (játék nélkül). A karcfalvi csapat nem jelent meg.
Parajd SE – Csicsói KSE 3–0 (játék nélkül). A csicsói csapatot kizárták a bajnokságból.
Szépvízi Mû – Gyergyószentmiklósi Jövõ 2–0 (0–0). Gólszerzők: Szatmári Szabolcs (72. perc) és Mirel Drian (92.).

21. forduló

Hét eleji győzelem

Az elmúlt hét végén és e hét elején a 21. forduló mérkőzései kerültek lejátszásra a IV. Liga Hargita megyei csoportjában. A 2012/2013-as bajnoki idény utolsó előtti fordulójában az alábbi eredmények születtek:
Székelykeresztúri Egyesülés – Csíkszeredai FK 0–7 (0–4). Gólszerzők: Alin Doltea (20., 75. és 89.), Bajkó Barna (11. és 43.), Ilyés Róbert (17.), Paul Homos (79.).
Maroshévízi Tudomány – Parajdi SE 4–0 (1–0). Gólszerzők: Andrei Psibel (46. és 54.), Silviu Tararache (34.) és Alexandru Zaharia (88.).
Csíkkarcfalvi Hargita – Szentegyházi Vasas 1–2 (0–1). Gólszerzők: Both Tamás (48.), illetve Simon Arnold (24.) és Mezei Zsolt (81.).
Székelyudvarhelyi Roseal – Homoródalmási Homoród 1–2 (1–1). Gólszerzõk: Andrási László (33.), illetve Róth Róbert (8.) és Miklós Csongor (81.).
Szépvízi Mû – Csicsói KSE 3–0 (játék nélkül). A csicsói csapatot kizárták a bajnokságból.
A Jövő – Gyimesközéplok találkozót hétfőn, május 27-én 18.30 órai kezdettel rendezték. A mérkőzés játékvezetői: Kocsis Zoltán, Gegõ Levente és Bálint Hunor. Megfigyelő: Horváth Vilmos (mindannyian Csíkszereda). A hét eleji mérkőzés eredménye: Gyergyószentmiklósi Jövő FC – Gyimesközéploki SE 4–2 (2–2). A gyergyói csapat gólszerzői: Covrig Alin 2, Kari Zoltán és Tepes Sebastian.

14. forduló

Idegenben gyűjtötte be a győzelemért járó bajnoki pontokat a múlt vasárnapi idénykezdeten a gyergyói csapat. A IV. Liga Hargita megyei csoportjában március 17-én, vasárnap a 14. forduló mérkőzései kerültek lejátszásra. Nézzük a tavaszi idény első játéknapjának eredményeit.

Csíkszeredai FK – Szentegyházi Vasas 4–1 (1–1). Gólszerzők: Bajkó Barna (20. és 83. perc), Paul Homos (78.) és Török Artúr (85.), illetve Simon Arnold (25.).
Székelykeresztúri Egyesülés – Parajdi SE 1–0 (0–0). Gólszerző: Dézsi Csaba (48.).
Homoródalmási Homoród – Gyimesfelsőloki SE 1–2 (0–1). Gólszerzők: Papp Flórián (73.), illetve Csibi Lóránt (23.) és Bodor Áron (71.).
Székelyudvarhelyi Roseal – Szépvízi Mû 1–2 (0–0). Gólszerzők: Barta Miklós (62.), illetve Bodor Lóránt (57.) és Ferencz Attila (71.).
Maroshévízi Tudomány – Gyergyószentmiklósi Jövő 1–2 (1–1). Gólszerzők: Ovidiu Kelemen (26.), illetve Kari Zoltán (35.) és Csóka Tihamér (61.). A Gyergyói Jövő a következő felállításban lépett pályára: Scurtu Adrian – Cioatã Flavius, tepes Sebastian, Ivãnescu Cãtãlin, Muscã Ionut – Kurkó József, Nicutã Alexandru, Botos Marius – Bakos Csaba, Kari Zoltán ('46 Dobribán Róbert), Csóka Tihamér ('80 Baban Eugen).

Puskás István, a Jövő FC elnöke:
– Sikerült megnyerni idegenben az első tavaszi mérkőzést, amely a pálya rossz állapota miatt nem volt könnyű feladat. Ráadásul az ellenfél is nagyon jó játékerőt képviselő csapat. A mérkőzés első részét jól kezdték a hazaiak, azt lehet mondani, hogy a térfelünkre szorítottak. Ennek a letámadásnak számukra meg is lett az eredménye. A térfelünkön egy elvesztett labda a kapunk elé került, majd egy maroshévízi csatárhoz jutott, aki nem hibázott, így vezetést szerzett az otthon játszó ellenfél.
A gyergyói fiúk nem törtek össze, és nem sok idő múltán a bíró kezezést fújt a tizenhatos előterében. A szabadrúgáshoz Kari Zoltán állt oda, aki bombagólt lőtt: a labda a kapu felső sarkában kötött ki. Az első félidő 1–1-es döntetlennel ért véget. A második félidő elején Kari Zoltán helyett Dobribán Róbert csatár lépett pályára. A gyergyói csapat lendületesebben kezdett. Már látszott a fáradtság a hévízi csapaton, s ezt kihasználva, a szélen elszaladó Csóka Tihamér a kapus mellett higgadtan a kapuba gurított, és ezzel, mind utólag kiderült, beállította a végeredményt. Ki kell emelnem a csapat jó kondícióját, mindenki nagyon sokat szaladt, ami nem volt könnyű a puha, sáros talajon. Külön kiemelném Kurkó József teljesítményét, aki középen nagyon jól irányította a csapatot. Említenem kell Cioatã Flavius csapatkapitányt is, aki jobbhátvédként nagyon jól védekezett, hiszen az ő oldalán próbálkozott legtöbbet az ellenfél.

Ez a teljesítmény győzelmi reményt ad a következő itthoni mérkőzésre. Addig reméljük, az edző-játékosunk, Covrig Alin is meggyógyul. A vasárnapi mérkőzést a megszokott 11 óra helyett, a barkaszentelés miatt, délután 16 órára programáltattuk, ezzel is hozzájárulva ahhoz, hogy akik szeretnék biztatni a Jövő FC csapatát, nyugodtan megtehessék.

Várjuk tehát a nézőket az első hazai mérkőzésre. A szünetben lehetőség lesz kávét, teát fogyasztani a folyóson elhelyezett automatából. A belépés ingyenes, de lehetőség van támogatói emléklapot vásárolni, amellyel hozzá lehet járulni a csapat támogatásához, amire nagy szüksége van a klubnak.
A Csíkkarcfalvi Hargita – Csicsói KSE mérkőzést nem játszották le, mivel a csicsói csapat nem láttamoztatta játékosainak leigazolási könyvecskéit – közölte a Megyei Labdarúgó Egyesület vezetősége.

A 13. fordulójából elhalasztott Szentegyháza – Homoródalmás találkozót, a tervek szerint, április 13-án pótolják.
A következő forduló (március 23–24.) műsora: Csicsó – Keresztúr, Parajd – Udvarhely, Szépvíz – Almás, Felsõlok – Csíkszereda, Szentegyháza – Maroshévíz.
Március 24-én, vasárnap délután 16 órai kezdettel a Gyergyószentmiklósi Jövő – Csíkkarcfalvi Hargita mérkőzés kerül lejátszásra a helyi labdarúgópályán.

20. forduló

Május 11-én és 12-én kerültek lejátszásra a IV. Liga Hargita megyei csoportja keretében a 20. forduló mérkőzései.

A gyergyói vonatkozású eredmény:
Szentegyházi Vasas – Gyergyószentmiklósi Jövő 2–2 (1–1). Gólszerzők: Gergely Tibor (3.) és Ionut Muscã (52., öngól), illetve Alin Covrig (3.) és Bakos Csaba (73.). A Jövõ csapata a következõ összeállításban lépett pályára: Scurtu Adrian – Baricz Róbert, Ivãnescu Cãtãlin, Tepes Sebastian, Muscã Ionut – Kurkó József, Covrig Alin, Bakos Csaba, Csóka Tihamér – Nicutã Alexandru ('88 Baban Eugen), Botos Marius ('55 Dobribán Róbert).

Puskás István: – Nagyon értékes döntetlent értünk el a harmadik helyezett otthonában, hiszen ezzel a megszerzett ponttal továbbra saját kezünkben tartjuk az esélyt, hogy a második helyen végezzünk a bajnokságban. Ehhez meg kell nyernünk a hátralevõ két mérkőzést, először itthon a Gyimesközéploki SE-vel és idegenben Szépvízi Mű csapatával. Az idegenbeni mérkőzés tűnik nehezebbnek, de csapatunk idei eredményeit figyelembe véve elérhető célkitűzés. Visszatérve a Szentegyházi Vasas elleni mérkőzésre el kell mondanom, hogy legalább hét tiszta gólhelyzetünk volt. Ezeket, sajnos, nem sikerült gólra váltani, tehát kijelenthetem, ezen a mérkőzésen megérdemeltük volna a győzelmet. Nem beszélve arról, hogy a második kapott gól öngól volt, ami úgy történt, hogy egy rosszul fejelt labda a kapunk előtti dombról bepattant a hálóba. Dicséret illeti különösképpen Kovrigig Alin játékos-edzőt és Botos Marius csatárt, akik sérülten vállalták a játékot, továbbá dicséret illeti az egész csapatot, amiért teljes odaadással küzdöttek egy nagyon kemény pályán, ahol még szaladni is nehéz volt, nemhogy focizni. Most két hét szünet következik, ez az idõszak jó alkalmat jelent a felépülésre, és addig reméljük, az új szerzeményünket is le tudjuk igazolni, aki jó játékosnak ígérkezik. Hogy ki õ, maradjon meglepetés a Gyimesközéploki SE elleni itthoni mérkőzésre, amelyre május 26-án, vasárnap kerül sor.
Hajrá Gyergyószentmiklósi Jövő FC!

19. forduló

Hazai környezetben szenvedett minimális vereséget a Gyergyószentmiklósi Jövő csapata a IV. Liga Hargita megyei csoportjának múlt vasárnapi, 19. fordulójában lejátszott mérkőzésen. Az ellenfél a magasabb osztályba való feljutásra hajtó Csíkszeredai FK csapata volt, amely vereség nélkül áll az első helyen a megyei bajnokság rangsorában. Az alábbiakban nézzük a múlt hét végi bajnoki forduló eredményeit.

Szépvízi Mû – Maroshévízi Tudomány 3–2 (2–2). Gólszerzők: Tamás Szilárd (40.), Mirel Drian (42., büntetõbõl) és Szatmári Szabolcs (72.), illetve Paul Ungureanu (18.) és Silviu Tararache (35.).
Székelykeresztúri Egyesülés – Székelyudvarhelyi Roseal 4–0 (0–0). Gólszerzõk: Varga Lehel (49.), Dézsi Csaba (62.), Molnár Csaba (75.) és Lázár Zsolt (89.).
Parajdi SE – Gyimesfelsőloki SE 0–2 (0–1). Gólszerzők: Bodor Áron (10.) és Prezsmer György (90.).
Csíkkarcfalvi Hargita – Homoródalmási Homoród 6–0 (2–0). Gólszerzők: Ionel Oblijan (18. és 69.), Gigi Vânãu (72. és 81.), Sorin Mares (23., büntetõbõl) és Ovidiu Grama (62.).
Szentegyházi Vasas – Csicsói KSE 3–0 (játék nélkül). A Csicsói KSE csapatát kizárták a bajnokságból.

Gyergyószentmiklósi Jövő FC – Csíkszeredai FK 0–1 (0–1). Gólszerző: Cãtãlin Doltea (41. perc). A Jövõ FC csapata az alábbi összeállításban lépett pályára: Scurtu Adrian – Cioatã Flavius, Ivãnescu Cãtãlin, Tepes Sebastian, Cioloboc Cristian ('65 Muscã Ionut) – Bakos Csaba ('80 Baricz Róbert), Kurkó József, Covrig Alin, Csóka Tihamér ('75 Nicutã Alexandru) – Botos Marius, Kari Zoltán ('70 Dobribán Róbert).

Puskás István, a Jövõ FC elnöke: – Nagyon büszkék vagyunk, hogy méltó ellenfele lehettünk a Csíkszeredai FC csapatának, mely a III. Ligába készül. Ezt mutatja a szoros eredmény, ugyanakkor nagyon örülünk annak, hogy egy év kihagyás után is ilyen szépszámú közönséget tudott megmozgatni a gyergyói foci. Külön köszönet a közönségnek, és nagy dicséret illeti a csapat játékosait, akik szívvel-lélekkel küzdöttek a sikerért, amit el is értek, még akkor is, ha az eredmény nem pozitív a Jövő FC csapata számára. Büszkén kijelenthetem, megyei rangadónak beillő mérkőzés volt.

Covrig Alin játékos-edző: – Gratulálok a játékosoknak azért az ambícióért, ahogy játszottak. Nagyon jól sikerült gyakorlatba ültetni a pályán a mérkőzés előtt eltervezett taktikát. Egy pontrúgás után kaptunk gólt, tulajdoníthatóan az ellenfél nagyobb tapasztalatának. Véleményem szerint szabályos gólt értünk el a 87. percben, de a játékvezető nem adta meg. Nem vitatom a döntést, mert soha nem szoktam kommentálni a játékvezetők ténykedését. Örvendetes, hogy szépszámú néző látogatott ki a mérkőzésre, valamennyi nézőnek ezúttal köszönöm. A hét elején, kedden újabb erőpróba vár ránk, remélem, akkor is számíthatunk a nézők által nyújtott segítségre.

A 15. fordulóból elhalasztott Gyergyószentmiklós – Csíkkarcfalva találkozót kedden, április 30-án délután pótolták be. A hét eleji mérkőzés eredménye: Gyergyószentmiklósi Jövő – Csíkkarcfalvi Hargita 3–2 (2–1). A gyergyói csapat gólszerzői: Botos Marius, Bakos Csaba és Covrig Alin.
A következő forduló (május 11–12.) műsora. Szombat: Szépvíz – Parajd (17 órától), Csíkszereda – Karcfalva (17), Szentegyháza – Gyergyószentmiklós (17). Vasárnap: Almás – Keresztúr (17) és Udvarhely – Maroshévíz (17). Felsõlok csapata szabadnapos.

További cikkeink...

Következő mérkőzésünk

Gyergyószentmiklósi Jövő Fc -Székelyudvarhelyi Roseal
2015.03.21. 15:00

A mérkőzésig hátra van még:
A mérkőzésig hátra van még:

Bajnokság állása

Szavazás

Ön szerint milyen poszton kellene erősíteni a Jövő F.C. csapatot?
 

doncy 300

A csapat fotósa: Pap Dénes

Galéria

BejelentkezésKapcsolat

.