2011 - 90 éves évforduló

2011 - 90. évfordulóját ünnepelte a gyergyói foci

 

Lehet, hogy ködfátyol fedi a gyergyói labdarúgást, lehet, hogy a mai csapat csak árnyéka annak, amire egész Gyergyószék büszke volt 25–30 évvel ezelőtt, de a sportkedvelők a mai napig nem felejtették el azokat az embereket, akik lehetővé tették, hogy Gyergyószentmiklós labdarúgásának ilyen fényes múltja legyen. Augusztus 6-án, szombaton ünnepelte a Jövő SE fennállásának 90. évfordulóját, amelynek tiszteletére a szervezők egy kisebb ünnepséggel kedveskedtek. 

 kep1

Az évfordulón jelen lévő egykori játékosok egy része

Nem mondhatjuk, hogy nagy érdeklődés övezte volna a 90 éves gyergyói foci gálaünnepségét, mindössze néhányan foglaltak helyet a lelátókon. A hivatalos megnyitóra a délelőtti órákban került sor, amelyen Buslig Gyula, a Jövő SE vezetője köszöntötte a jelenlévőket, majd átadta a szót Csíki András megyei sportigazgatónak, aki beszédében felhívta a figyelmet arra, hogy bár a körülmények nem a legjobbak, de gurul még a labda Gyergyószentmiklóson, és jelen pillanatban ez a legfontosabb.

 kep2

Sokan megcsodálták a kerítésre kifüggesztett fényképeket

Ezt követően köszöntötte azokat az egykori játékosokat, edzőket, akik egy hosszú út megtétele után voltak jelen, hiszen Spanyolországból és Magyarországról is érkeztek egykori futballisták. Csíki András a 90 év emlékére egy kupát adott át a gyergyói klub vezetőinek, majd elmondta, hogy ennek köszönhetően évek múlva is láthatják az emberek, hogy a gyergyói labdarúgás 2011. augusztus 6-án megünnepelte az évfordulót.

Az ünnepség nyitó akkordjait követően gyerekmérkőzésekre került sor, többek között Maroshévízről érkezett gyerekcsapat, a kerítésre kifüggesztett egykori képek pedig egy időutazásra invitálták az érdeklődőket.

A képek mellett az évek során megszerzett trófeák, kupák többségét is kiállították. A déli órákban sokan átvonultak a római katolikus temetőbe, hogy adózzanak azon egykori játékosok, támogató vagy sportkedvelők emléke előtt, akik ezen a szép napon nem lehettek közöttünk. Egy kis vallásos szertartással egybekötött koszorúzásra került sor a Minden idők sportolója kopjafánál. A koszorút György József, illetve Antal Péter helyezte el.

kep3 

A Minden idők sportolója kopjafánál elhelyezett koszorú

Az emlékezés a magyar, illetve székely himnusz eléneklésével zárult, aztán a figyelem ismét a labdarúgópályára irányult, hisz újra stoplist húztak azok a játékosok, akik korábban történelmet írtak a Jövő színeiben. A hangulat a pályán nagyszerű volt, csak épp a lelátó volt foghíjas, a rendezvény már önmagában telt házat érdemelt volna.

kep4

A hetvenes évektől napjainkig megszerzett kupák is álltak az asztalon

A kétszer harminc perces mérkőzésen az egykori játékosok ellenfelét a szintén volt és jelenleg is aktív futballistákból álló csapat alkotta. Szám szerint hat gól esett, de természetesen most nem ezen volt a hangsúly, hanem azon a felemelő érzésen, amit maga a tény okozott: újra egy pályán játszottak. A mérkőzés jó hangulatban telt, amit díszoklevelek kiosztása követett, majd az igencsak kimerült sportbarátok egy közös ebéden vettek részt. 

kep5

90 éves évforduló alkalmából szervezet mérkőzés

Következő mérkőzésünk

Gyergyószentmiklósi Jövő Fc -Székelyudvarhelyi Roseal
2015.03.21. 15:00

A mérkőzésig hátra van még:
A mérkőzésig hátra van még:

Bajnokság állása

Szavazás

Ön szerint milyen poszton kellene erősíteni a Jövő F.C. csapatot?
 

doncy 300

A csapat fotósa: Pap Dénes

Galéria

BejelentkezésKapcsolat

.