2004 - 2010

2004 -Megyei bajnok a Jövô!

           Nagy gólarányú gyôzelemmel és vereség nélkül fejezte be a Hargita megyei D-osztályú bajnokság alapszakaszának küzdelemsorozatát a Gyergyószentmiklósi Jövô csapata.
           A múlt hét szombatján, Székelykeresztúron a 22. – az alapszakaszban utolsó – fordulóban lejátszott bajnoki mérkôzésen: Egyesülés -– Gyergyószentmiklósi Jövô 2–-7 (0–4).

Gólszerzôk: Simó, Gida, illetve Tamás István 3, Tamás Tibor 2, Covrig és Surugiu.

           Az alapszakasz mérkôzései (20–20 találkozó) után a rangsorban:

1. Gyergyószentmiklósi Jövô 58 pont,

2. Salamási Tudomány 50 pont,

3. Homoródalmási Homoród 42 pont,

4. Székelyudvarhelyi Roseal 40 pont, 5. Borszéki Bükkös 27 pont, 6. Csíkszeredai ISK 26 pont, 7. Csíkszentdomokosi DomSat 22 pont, 8. Maroshévízi Promforest 21 pont, 9. Székelykeresztúri Egyesülés 20 pont, 10. Gyergyóalfalvi Bucsin 9 pont, 11. Ditrói Ditroit 4 pont.
           Június 2-án, szerdán és június 5-én, szombaton kerülnek lejátszásra a bajnoki rájátszás mérkôzései. A rájátszás mérkôzésein a Gyergyószentmiklósi Jövô és a Salamási Tudomány csapatai vesznek részt. A rájátszás elsô, szerdán délután (18.00 órai kezdettel) lejátszott mérkôzésére Salamáson került sor. A Salamási Tudomány – Gyergyószentmiklósi Jövô mérkôzés lapzártánk után ért véget. A rájátszás második, visszavágó mérkôzésére június 5-én, szombaton kerül sor Gyergyószentmiklóson. A június 5-én, szombaton városunkban lejátszásra kerülô mérkôzés 11.00 órakor kezdôdik. A szombaton lejátszásra kerülô találkozó játékvezetôi: Fătul Vasile, Papp Levente és Oanea Marius (mindhárman csíkszeredaiak). A mérkôzés megfigyelôje: Somolyák István (Székelyudvarhely).
           A rájátszás mérkôzéseinek eredményeitôl függetlenül a Gyergyószentmiklósi Jövô csapata megnyerte a Hargita megyei bajnokság 2003/2004-es idényének küzdelemsorozatát. A gyergyói csapat ôsztôl a C-osztályban szerepelhet és képviselheti Hargita megyét, ugyanis a Balánbányai Bányász és a Székelyudvarhelyi Budvár együttesei idôközben – sajnos – kiestek a C-osztályú bajnokság 9. csoportjából.


           A Hargita megyei D-osztályú bajnokság rájátszásának mindkét mérkôzését elveszítette a Gyergyószentmiklósi Jövô csapata. Ennek ellenére a Cerghizan Aurel edzô által felkészített gyergyói együttes megnyerte a megyei bajnokság 2003/2004-es idényének küzdelemsorozatát.
           A múlt hét szerdáján Salamáson került lejátszásra a rájátszás elsô mérkôzése, a rájátszásban a bajnoki alapszakasz 1–2. helyezett együttesei vehettek részt.
           A múlt szerdán lejátszott találkozó eredménye: Salamási Tudomány – Gyergyószentmiklósi Jövô 1–0 (1–0). Gólszerzô: Sand Gheorghe a 19. percben.
           Következett a június 5-én, szombaton megrendezett visszavágó mérkôzés. A Gyergyószentmiklóson lejátszott találkozón: Gyergyószentmiklósi Jövô – Salamási Tudomány 0–2 (0–1). Gólszerzôk: Ciocane Vasile a 35. és Sand Gheorghe a 81. percben. Az alábbiakban nézzük a két csapat összeállítását:
           Gyergyószentmiklósi Jövô: Olteanu (Hîncu) – Dunca, Mihala- che, Tamás T., Cioată (Tepes), Nagy, Bakos, Gergely (Balla), Scurtu, Covrig, Blaga (Radu). Edzô: Cerghizan Aurel.
           Salamási Tudomány: Ghimici – Lazăr, Panta (Bliort C.), Ba-lázs, Orbán (Sand), Matees, Burduleanu, Barabás, Dobrean, Ciocane, Trută (Bliorî M.). Edzô: Ghidiu Lucian. Játékvezetôk: Fatul Vasile, Papp Levente és Oanea Marius (mindhárman csíkszeredaiak). Megfigyelô: Somolyák István (Székelyudvarhely). A múlt szombati mérkôzés után Tamás Zoltán, a Hargita megyei Labdarúgó Egyesület elnöke éremmel és serleggel díjazta a gyergyói játékosokat, illetve a csapatot.
           A rájátszás második mérkôzése utáni nyilatkozatok
           Cerghizan Aurel edzô:
           – A visszavágósorozatot sok nehézséggel kezdtük, mert több játékos elhagyta a csapatot. A játékoskeret a tavaszi idény során ismét összerázódott, a célt, vagyis a feljutást, így is csak nehezen sikerült elérni. Még nem tudom, hogy a közeljövôben is én leszek-e a csapat edzôje, mert ez nem csak rajtam múlik. Különben az elért eredményekkel elégedett vagyok. Ezen siker után úgy érzem, hogy ismét olyan fiatal vagyok, mint amikor bekerültünk a B-divízióba, de a valóság az, hogy 51 évesen értem meg azt, hogy a gyergyói csapat feljutott a C-osztályba.
           Antal Péter, a Jövô SK labdarúgó-szakosztályának elnöke:
           – El szeretném mondani, hogy a célkitűzésünket, amely a bajnokság megnyerése volt, a tavaszi szezonban tapasztalt gyengébb szereplések ellenére is sikerült teljesíteni. A sikerhez nagyban hozzájárultak támogatóink. Itt a mérkôzéseket rendszeresen látogató néhány száz szurkolót, továbbá fôtámogatóinkat Ferencz Pétert és Bors Lászlót szeretném kiemelni. Azt is meg szeretném említeni, hogy a nehézségek ellenére elért vállalás teljesítése nem nekünk jelent sikert, hanem inkább a városnak. Támogatók és összefogás nélkül nem tudtuk volna elérni ezt az eredményt. Ahhoz, hogy a továbbiakban lépni tudjunk még nagyobb összefogásra és erôfeszítésre van szükség, melyet a jelenlegi támogató táborral nem tudunk megvalósítani. Annál is inkább szükség van a C-divízióban szereplô gyergyói csapatra, mivel tudjuk, hogy a megyét képviselô csapatok, Balánbánya és Székelyudvarhely, kiestek. Sikerült bekerülni a román labdarúgás körforgásába, ahol már fölfigyelnek a városra, a játékosokra, s ezáltal a város hírnevét öregbítjük. Az anyagiak már a megyei bajnokságban is magasra rúgtak, viszont a C-divízióban jóval magasabbak a költségek. Amennyiben sikerül az újonnan megalakuló tanáccsal és az új polgármesterrel közös nevezôre jutni, akkor reményt látok arra, hogy ôsztôl a gyergyói csapat valóban a C-divízióban folytassa a tevékenységet. Az utolsó mérkôzésen kitűnt, hogy vannak saját nevelésű játékosaink, akiket úgymond a mély vízbe lehet dobni, akikre lehet számítani. A jelenlegi játékoskeret mellett szükségünk van még 5–6 labdarúgóra, akikre lehet építeni, s akkor meg tudjuk állni helyünket a C-osztályú bajnokság középmezônyében.
           Azok számára, akik nem látták a rájátszás mérkôzéseit talán meglepô a Gyergyószentmiklósi Jövô veresége. Tudni kell azonban, hogy mindkét mérkôzésen a Jövô csapata tartalékosan lépett a pályára. Cerghizan Aurel edzô a rájátszásban kénytelen volt több ifjúsági – 14, 15, 16 évesek – játékost a pályára küldeni. Ilyen körülmények között zajlottak tehát a mérkôzések és mindkétszer a rutinosabb játékosokat pályára küldô vendégek diadalmaskodtak.
           A Gyergyószentmiklósi Jövô jelenlegi vezetôsége és a csapat fôtámogatói – Ferencz Péter és Bors László – elérték az idény elején kitűzött céljukat: az együttes feljutott a C-osztályba. Örvendetes és dicséretre méltó tény, de kérdés, hogy mi lesz a továbbiakban. Nem titok és nyilvánvaló, hogy a C-osztályban jóval több pénzre lesz szüksége az együttesnek. A C-osztályú szerepléshez már nem elég a csapat fenntartására fordított parkolódíjakból és a támogatóktól származó pénz. Ezen a ponton már a városvezetés segítségére is szükség lesz. A csütörtökön, június 10-én sorra kerülô nyilvános tanácskozáson remélhetôen pozitív irányba billen a jelenlegi bizonytalanság mérlegének nyelve. Most kell segíteni a csapatnak, mert a város, a labdarúgást kedvelôk megérdemelnék, hogy ismét a C-osztályban szerepeljen a gyergyói együttes.
           A 2003/2004-es Hargita megyei bajnokság végsô rangsorának élmezônyében:

  • 1.Gyergyószentmiklósi Jövô 58 pont,
  • 2. Salamási Tudomány 56 pont,
  • 3. Homoródalmási Homoród 42 pont,
  • 4. Székelyudvarhelyi Roseal 40 pont.


2009-2010 -Gyôzelemmel zárt a Jövô a IV. Liga Hargita megyei küzdelemsorozatát.

Gyergyószentmiklósi Jövô – Gyergyótölgyesi SE 3–2 (1–2).

Gólszerzôk: Bakos Csaba (26.), Tepes Sebastian (67.), Covrig Alin (69.), illetve Gál Vilmos (8. és 32.).

 2010 – 2011 Jövô nem tudott benevezni a IV. Liga Hargita megyei küzdelemsorozatába.

Következő mérkőzésünk

Gyergyószentmiklósi Jövő Fc -Székelyudvarhelyi Roseal
2015.03.21. 15:00

A mérkőzésig hátra van még:
A mérkőzésig hátra van még:

Bajnokság állása

Szavazás

Ön szerint milyen poszton kellene erősíteni a Jövő F.C. csapatot?
 

doncy 300

A csapat fotósa: Pap Dénes

Galéria

BejelentkezésKapcsolat

.