2000 - 2001

2000-2001 Megyei bajnok a Jövô!

           Az elmúlt szombaton Balánbányán lejátszott mérkôzésen eldôlt, hogy a Hargita megyei D-osztályú bajnokság 2000/2001-es idényének végsô gyôztese a Gyergyószentmiklósi Jövô csapata lett. A bajnoki mérkôzések utáni rájátszás elsô összecsapásán csapatunk ismét magabiztos gyôzelmet aratott, s ezáltal a bajnoki rangsorban behozhatatlan, hét pontos elônyre tett szert. A rájátszás visszavágó mérkôzését június 6-án, szerdán rendezték városunkban. A szerdai találkozó eredményétôl függetlenűl a Jövô együttese készülhet a június 20-án, Bákóban sorra kerülô megyék közötti osztályozó mérkôzésre.
           Balánbányai Bányász – Gyergyószentmiklósi Jövô 1–-3 (1–1).
           Gólszerzôk:
Pînghireac (15. p.), illetve Zaibert (2.p.), Tătaru (72.p.), Csapár (90.p.).
           Pop Ioan, a Jövô edzôje a következô csapatot küldte a pályára: Gyenge – Sion, Mezei, Zaibert (Kerestély), Veress, Moisă (Tamás T.) – Korpos, Tamás Sz., Tătaru – Obrijan (Csapár T.), Spînu (Bolfă).
           Játékvezetôk: Fătul Vasile (Csíkszereda) – Jenei Csaba – Fodor József (mindketten székelyudvarhelyiek).
           A Megyei Labdarúgó Egyesület megfigyelôje: Kecseti Pál (Csíkszereda).
           Az alábbiakban ifj. Kelemen Ferencet, a Jövô labdarúgó szakosztályának alelnökét szólaltattuk meg.
           – Most már tény, hogy megvan az elsô hely. Mi következik ezután?
           – A szerdai mérkôzés után következik a játékosok számára egy négynapos pihenô. A csapat tagjai június 11-én, hétfôn találkoznak újra, amikor elkezdôdik az osztályozó mérkôzésre való felkészülés. Ez idô alatt lesz egy négy napig tartó közös edzôtáborozás, majd június 19-én délelôtt indulunk Bákóba. Mindez azért, mert az osztályozó mérkôzés helyszínéül kijelölt pályán szeretnénk legalább egy edzést tartani.

A hírek szerint autóbusz szállítja a gyergyói szurkolókat Bákóba...
           – Igen, ez így van, helyesebben így lesz. Már most elmondom, hogy az oda-vissza utazás egy személynek 80 000 lejbe kerül. Jegyeket a Rozmaring vendéglôben és a Keli-Kongóban lehet vásárolni.
           – Az említett összeg tartalmazza a belépôjegy árát is?
           – Nem. A pénzösszeg kizárólag az utaztatás költségének ellenértékét jelenti. A jegyigénylés függvényében indul egy-kettô, esetleg több autóbusz Bákóba.
           – Mikor kezdôdik el a jegyek árusítása?
           – Június 5–én, kedden.
           – A csapat vezetôi közül többen látták játék közben a Bákóban ellenfélként pályára lépô Kovászna megyei bajnokcsapatot (Kézdiszentléleki Perkô). A látottak alapján milyen vélemény alakult ki róluk?
           – Nem legyôzhetetlen csapat. Nagyon tömören: van esélyünk a gyôzelemre!
           – A jelenlegi csapatot alkotó játékosoknak mikor jár le a szerzôdése?
           – Az idegenbôl ide került játékosok szerzôdése június 30-ig érvényes. Az osztályozó után majd eldôl, hogy ki marad, ki jön, milyen játékosokra van szükség.
           – Milyen volt a legutóbbi, balánbányai mérkôzés?
           – Azt kell mondjam, hogy nagyjából az volt, amire számítottunk. Kemény mérkôzés volt. Kissé tartottunk az ottani szurkolóktól, de nem történt különösebb rendbontás. A hazaiak jól fel voltak készülve, hisz már az elsô perctôl támadásba lendültek. Szerencsénk volt, de némi tudás is kellett ahhoz, hogy a 2. percben megszerezzük a vezetést. Ekkor egy baloldali beadás után Zaibert fejelt a kapuba. A félidô közepén egy balszerencsés gólt kaptunk, ekkor 1–1-re alakult az eredmény. A hazaiak a második félidôben egyszer végezhettek el egy ígéretesnek tűnô szabadrúgást, de ezenkívül nem nagyon veszélyeztették a gyergyói kaput. El kell mondjam, hogy Csapár Tibi nagyon jól játszott. A második gyergyói találat elôtt a kapufára lôtte a labdát, érzôdött, hogy érik a gól. A Jövô második gólja kimondottan gyönyôrű volt, mintegy 25 méterrôl, egy nagyon jól elvégzett szabadrúgás után talált a hazaiak kapujába Tătaru: 1–2. Érdekes módon balánbányai származású játékos rúgta a Jövô második gólját egykori csapata kapujába. A harmadik gól elôtt a csereként beállt Tamás Tibor viharzott el a baloldalon, s jóra sikeredett beadását Csapár Tibi értékesítette: 1–3.
           – A balánbányai vezetôk hogyan vélekedtek a történtekrôl?
           – A Bányász vezetôi sportszerűen gratuláltak, igaz, ezt eléggé keserű szájízzel tették, de hát ez azt hiszem természetes volt az ô helyzetükben. A mérkôzés után bevallották, hogy mindenképp gyôzni szerettek volna. A balánbányai játékosoknak állítólag fejenként egymillió lej volt felajánlva, ha gyôznek. Amennyiben mindkét mérkôzést megnyerik, akkor fejenként hárommillió lej lett volna az ôket megilletô pénzdíj.
           * * *
           Nem sokkal lapzárta elôtt ért véget a megyei rájátszás keretében megerendezett második, visszavágó mérkôzés. A városunkban, mintegy száz nézô jelenlétében lejátszott találkozó végeredménye: Gyergyószentmiklósi Jövô – Balánbányai Bányász 1–0 (1–0). Csapatunk gyôzelmet jelentô gólját Korpos István szerezte a mérkôzés 15. percében.

 

Nyerünk!"  Beszélgetés Ábrahám Andorral –

           Ismert, hogy az elmúlt héten lejátszott utolsó mérkôzése után a Gyergyószentmiklósi Jövô csapata magabiztosan és fölényesen, tíz pontnyi (!) különbséggel nyerte meg a Hargita megyei bajnokság küzdelemsorozatát. Ekképp csapatunk résztvevôje lesz a június 20-án, szerdán Bákóban – a helyi Aerostar csapatának pályáján – sorra kerülô megyék közötti osztályozó mérkôzésen. A Jövô a Kovászna megyei bajnokcsapat, a Kézdiszentléleki Perkô együttese ellen lép pályára. A 16.00 órakor kezdôdô találkozó tétje: feljutás a C-osztályba. Az alábbiakban Ábrahám Andorral, a Jövô nagy tapasztalatú középpályásával készített interjút tesszük közzé.
           – Melyik volt a legnehezebb mérkôzés a tavaszi idényben?
           – Nem mondhatom egyik mérkôzésrôl sem, hogy különösen nehéz lett volna. Ehhez persze mindjárt hozzá kell tennem, hogy csapatunk, mint kiderült, az esetek túlnyomó részében jobb volt az ellenfeleknél. A legnehezebb a tavaszi mérkôzések során mégis az a tudat volt, miszerint mi nem szabad veszítsünk. Mindahányszor nyernünk kellett. Ezen gyôzelmi-kényszer miatt a bajnokság végére természetesen némi feszültség felgyülemlett a játékosok körében, amit technikával, a taktikai utasítások betartásával az összetartással, a csapategységgel próbáltunk semlegesíteni.
           – Mit lehet tudni a június 20-i ellenfélrôl?
           – Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy elmondhatom: láttam ôket játszani! Véleményem szerint abban az esetben, ha a megfelelô taktika kerül kiválasztásra és mi gondolkodásban felettük leszünk, akkor nem érhet semmilyen meglepetés. Amenynyiben ezt a csapatot nem verjük meg, akkor nincs, amit keressünk a C-osztályban!
           – Milyen stílusban játszanak a kézdiszentlélekiek?
           – Leginkább Balánbányára hasonlítanak, de nem annyira agresszívek. További tény, hogy magas termetű játékosok alkotják a Kovászna megyei bajnokcsapatot, ezért azt hiszem nem lesz szerencsés, ha magas labdákkal kezdünk el ellenük játszani. Az egész lényege az lenne, hogy mindvégig azt játsszuk, amit valójában tudunk.
           – A nemrég végetért tavaszi idényben, a Székelykeresztúr elleni hazai mérkôzésen látványos gólt szereztél egy meglehetôsen távolról megítélt szabadrúgás elvégzése után...
           – Igen, így volt. Ez nem véletlen, mert az edzések után többször is gyakoroltam a távoli kapuralövéseket, s ez épp a Székelykeresztúr elleni mérkôzésen jött be. Különben ballal rúgtam el a labdát, s aztán gól lett a vége. Ennél is szebb gólt lôtt ellenben, csapattársam Tătaru Vasile a Balánbánya elleni rájátszás elsô mérkôzésén. Ô is mintegy 25–26 méterrôl szánta el magát a lövésre, csupán annyi volt a különbség, hogy míg én szinte merôlegesen álltam a kapuval szemben, addig ô szögbôl, a partvonal közelébôl talált látványosan a balánbányaiak kapujába.
           – Hogy érzed, szerzel gólt Bákóban?
           – Lehet, de nem számít, hogy ki lövi a gólt, a gólokat, a lényeg az, hogy gyôzzön a csapat. Azt tudni kell, hogy ezúttal is nyerni megyünk, különben semmi értelme nem lenne az egésznek.


Feljutott a Jövô!


           Gyergyószentmiklósi Jövô
-– Kézdiszentléleki Perkô 5–-2 (1–1).
           Gólszerzôk:
Spînu (9., 73. és 83. p.), Korpos (48. és 66. p. – büntetôbôl), illetve Bede (7. és 69. p.).
           Pop Ioan, a Jövô edzôje a következô csapatot küldte az Aerostar-stadion gyepére: Gyenge – Sion, Zaibert (Bolfă), Mezei, Veress, Tamás T. (Moisă) – Korpos, Ábrahám, Tamás Sz. – Obrijan (Tătaru), Spînu.
           Szakosztályelnök: Ivácsony Pál.
           A múlt hétvégi edzôtáborozás után Hargita megye bajnoka, a Gyergyószentmiklósi Jövô csapata június 19-én, kedden utazott el Bákó városába. Nem volt véletlen ez az utazás, hisz csapatunk másnap, azaz június 20-án, szerdán 16.00 órai kezdettel megyék közötti osztályozó mérkôzést játszott a Kovászna megyei bajnokcsapat, a Kézdiszentléleki Perkô ellen. A nem mindennapos találkozó tétje a C-osztályba való feljutás volt.
           Az autóbuszon utazó gyergyói csapat június 19-én, kedden 12,30 óra körül érkezett a moldvai megye nagyvárosába. Az ilyenkor szokásos elszállásolás után beszélgettünk Pop Ioan edzôvel, akitôl elôször a Bákóba utazott játékoskeret felôl érdeklôdtünk.
           Az edzô kérdésünkre adott válaszában a következô 19 játékost sorolta fel: Gyenge Csaba és Saitoc János – kapusok; Sion Constantin, Moisă Marius, Zaibert Iulian, Veress Csaba, Tamás Tibor, Bolfă Ioan, Mezei Zsolt és Kerestély Róbert – hátvédek; Tamás Szilárd, Ábrahám Andor, Korpos István, Tătaru Vasile, Kurkó József és Tódor Szabolcs – középpályások; Csapár Tibor, Obrijan Ion és Spînu Robert – csatárok.
           Az edzô elmondása szerint a keddi közös ebéd után pihenés következett a játékosok számára. Ezt követôen a Jövô játékosai, a szerdai mérkôzés idôpontjában (16.00 óra), a helyi Aerostar csapatának (a C-osztályban érdekelt együttes) pályáján egy hozzávetôleg kétórás edzésen vettek részt.
           Ugyanakkor az is kiderült, hogy a szerdán lejátszott mérkôzést az A-osztályú bírói kerethez tartozó R. Ghioane bákói játékvezetô irányította. A mérkôzésen a Román Labdarúgó Szövetség megfigyelôje a kolozsvári Mircea Salomir, a Labdarúgó Professzionista Liga megfigyelôje pedig a petrozsényi Ioan Danciu volt.

Következő mérkőzésünk

Gyergyószentmiklósi Jövő Fc -Székelyudvarhelyi Roseal
2015.03.21. 15:00

A mérkőzésig hátra van még:
A mérkőzésig hátra van még:

Bajnokság állása

Szavazás

Ön szerint milyen poszton kellene erősíteni a Jövő F.C. csapatot?
 

doncy 300

A csapat fotósa: Pap Dénes

Galéria

BejelentkezésKapcsolat

.